Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

18 KM – Simma Alingsås-Floda

september 5 @ 07:00 - 20:00

SEK1500

18 KM18 KM

Simma Alingsås-Floda med stopp för god mat och fika, samt avslutning på White guide restaurangen Järnbruket i Floda. Vi gör lunch stopp i Norsesund för lunch och fika i Nääs.

ÄR DET EN TÄVLING?

Nej det är en social tillställning där vi inte har någon tidtagning. Målet är att komma i mål med så många simmare som möjligt. Vill du simma fort så kommer du inte ha någon följebåt och du riskerar att sitta och frysa i Norsesund i väntan på lunch. 

LÄMNA IN KLÄDER FÖR KVÄLLEN?

För att lösa logistiken på simdagen så måste du kunna ha lämnat över en väska med varmt ombyte som du har när du går i mål i Floda. Kläder som du känner att du kan ha på restaurangen och på kvällen. Dresskod på Järnbruket är nog (lumberjack style). Väskan kommer att finnas på restaurang Järnbruket när vi kommer dit. 

Väskan måste ha lämnats till Hedeforsvägen 18B i Stenkullen senast kl.19 på torsdagen den 3/9. För kontakt om leverans 070-7198881

Alternativt kan du leverera din väska till Johan Sabel Klamparegatan 9 i Göteborg innan onsdagen den 2/9 kl. 20. För kontakt om leverans 072-335 12 13

HUR PLANERAS DAGEN 5/9?

07:00 Start från playa de Mjörn.

11:30 Senaste tid vi går upp i Norsesund.

12:00 Lunch på stationshuset i Norsesund

13:00 Start från Norsesund

15:00 Fika i Nääs

17:30 Målgång i Floda

18:00 Middag på Järnbruket 

HUR TAR JAG MIG TILL START?

Ta tåget till Alingsås om du inte vill ha en bil stående där. Vi plockar upp dig i bil på stationen och kör dig till starten vid playa de Mjörn.

Tåg avgår från Göteborgs station 5:59 och är i Alingsås 6:27

De kläder du har på dig till start lägger du i en väska eller påse och slänger in i en av våra bilar vid starten.

VAD KRÄVS AV DIG?

Simkunnighet och i detta fall för att klara av de hålltider vi har så bör du kunna simma i 2-2:15 min/100m i pool under ett par km utan svårigheter för att kunna följa klungan. För att klara hålltiderna så är det beräknat på 3min/100m, men då finns det inte utrymmer för pauser så därför behöver du kunna hålla ovan nämnda tider.

Egen simboj ( I den skall finnas fulltankad mobil, betalningsmedel, egen nutrition, shorts, vindjacka, ev.mössa), simglasögon, våtdräkt ( ja är du tuff nog så får du simma utan, detta val och hela simningen är under eget ansvar).

SÄKERHET?

Du ansvarar för din simkunnighet och din vattenvana. 

Vi kommer att ha personal i båt bredvid oss simmare hela dagen om du håller dig i klungans tempo. Din obligatoriska simboj är också en säkerhets åtgärd som vi håller hårt på. Känner du dig för sliten så är det din uppgift att meddela båtföraren om detta genom att signalera detta. Båten kommer kunna plocka upp dig om du känner att det blir för jobbigt. I båten kommer finnas lite filtar för värme och lite nutrition och kall och varm dryck. 

COVID-19 KOMPATIBELT?

Ja vi anser att vi följer alla FHM restriktioner. Informationen från FHM ändras kontinuerligt och därför kommer aktuell info att finnas för simmarna i deras messenger grupp.

HUR LITE KOSTAR DET OCH VAD INGÅR?

1300 kr för medlemmar i Donkeys Triathlon

1500 kr för icke medlemmar i Donkeys Triathlon

Förutom en oförglömlig dag så ingår lunch på stationshuset i Norsesund, fika vid Nääs och en middag och en öl på Järnbruket i Floda. Till detta ingår även en gopöse med startkit och info. Detta kit fås när du lämnar in din väska. Den som kan namnge ett event med ett mer prisvärt upplägg. Be my guest.

KAN JAG FÅ PENGARNA TILLBAKA OM JAG INTE KAN MEDVERKA?

Skulle simningen inte bli av med anledning av covid-19 eller annan liknande situation som skulle kunna uppstå så får du tillbaka hela summan minus 200 kr. (för olika utlägg som redan gjorts)

Skulle du bli skadad måste du uppvisa läkarintyg och då gäller också hela summan minus 200 kr.

I alla andra fall återfås ingen ersättning

Vid tvivelaktiga lägen kontakta tommy.blom@donkeys.se

HUR ANMÄLER JAG MIG?

Du mailar in din intresse anmälan. De första 20 som swischat in avgiften till 0707198881 och skickat in sin anmälan till tommy.blom@donkeys.se får en plats. Sista anmälningsdag är 1/8.

Du behöver lämna namn, postadress, telefonnummer samt mailadress. Skriv även med namn och telefonnummer till nära anhörig som vi kan ringa om något oförutsett händer under dagen.

Vi kommer inte använda era uppgifter på något sätt som strider mot GDPR. Vi kommer inte bomba er med reklam eller annat störigt. 

Vi vill veta om du har några speciella önskemål vad gäller mat. Laktos, gluten, vegan, vegetarian, halal, lchf, paleo, 5-2, 7-0, mm. 

VAD HÄNDER NÄR JAG HAR ANMÄLT MIG?

Grattis du är redan en vinnare!

Vi bildar en messenger grupp där vi kontinuerligt informerar den senaste informationen för dig som simmare. Kan även bli gemensamma träningar inför Ali-Flo.

Detaljer

Datum:
september 5
Tid:
07:00 - 20:00
Pris:
SEK1500

Arrangör

Donkeys Triathlon
Webbplats:
www.donkeys.se

Plats

Alingsås
Playa de Mjörn
Alingsås, Sverige
+ Google Map
Telefon:
0707-198881
Webbplats:
www.donkeys.se